Elke zaterdagochtend, weer of geen weer, worden de Shetlanders gezadeld voor de allerkleinste ruiters. Deze lessen vinden plaats in groepsverband.

De jonge ruiters leren niet alleen paardrijden, maar ook op een vriendelijke manier met elkaar en de dieren omgaan. Respect voor elkaar en de dieren vinden wij belangrijk.

We beginnen met het borstelen van de pony’s, voor veel kinderen al een hoogtepunt. We leren ze hoe ze de dieren moeten verzorgen en opzadelen. Spelenderwijs pikken ze een graantje mee van eigen verantwoordelijkheid en groepsgedrag.

We rijden op verschillende locaties. Bij mooi, warm weer gaan we regelmatig de uiterwaarden in, lekker op het strand en zwemmen met de pony’s. Uiteraard rijden we ook regelmatig in de bak, om optimaal aan onze rijtechniek te werken.

Na de les zadelen we ieder onze pony af en zetten ze terug in de wei. Dan gaan we gezamenlijk lunchen. We besluiten de les met ‘klusjes’: stallen uitmesten, zadels en hoofdstellen invetten.

 

Vul het inschrijfformulier in om je aan te melden. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met Milka; telefonisch (17:00-21:30) 06-420 273 00 of per mail.